8 травня ми вшановуємо пам'ять тих, хто віддав своє життя за нашу свободу під час Другої світової війни

 

У 2023 році Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. 
В цей день з учнями 7-9 класів ми згадали наших дідів і прадідів, бабусь і прабабусь, які пережили невимовне. З'ясували роль України та українців у Другій світовій війні і чому день пам'яті та перемоги над нацизмом в Україні тепер святкують 8 травня. 
❗❗9 травня - це свято стало «отруєним»: через пафос росії  перетворився на «побєдобєсіє» зі зловісно-божевільною обіцянкою «Можем повторить!», яку російська армія регулярно й деколи успішно виконувала. А з 24 лютого 2022 року «повторила» і у повномасштабній агресії проти України.
📌Щодо 9 травня, то з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру і стабільності на Європейському континенті Указом Президента України від 8 травня 2023 року № 266 в Україні встановлено День Європи. 
📌📌Історична довідка
🔸️Друга світова війна (1 вересня 1939 - 2 вересня 1945 рр.) – найкривавіший глобальний конфлікт. У ньому загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. 21 місяць цієї війни СРСР і Третій Райх виступали як союзники, а 22 червня 1941 р. вступили у військову конфронтацію після порушення нацистами договору про ненапад на СРСР.


❗❗❗❗Пам'ятаємо і тих, хто сьогодні,  в цій кривавій війни з рф,  стоїть на передовій, захищаючи незалежність та мир нашої країни. 
Дякуємо кожному герою! 🙏🌹🌹
Вічна памʼять загиблим воїнам…🕯
Слава Україні!
Її Героям Слава! 💙💛





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Окупація Криму

З днем народження, Тарасе Григоровичу!